April 6, 2020

Please reload

Recente berichten

We honor transgender activist Lee Siba

April 2, 2020

1/10
Please reload

Uitgelichte berichten

Vrolijk en gezellig samenzijn tijdens viering transgender flag day

August 18, 2018

 

Het werd zondagmiddag een vrolijk en gezellig samenzijn bij café Lellebel waar de ‘transgender flag day’ plaatsvond. De trans vlag is een symbool voor transgender pride, diveriteit en transgender rechten. Tijdens het event georganiseerd door het befaamde café Lellebel en TransAmsterdam kregen transgenders de mogelijkheid op te treden, verhalen te vertellen, een gedicht voor te dragen en werd er vooral ook in gesprek gegaan met elkaar.

 

Op 19 augustus 1999 is de trans vlag ontworpen door Monica Helms een transvrouw uit Amerika. Op 19 augustus 2014 is de trans vlag door Monica Helms gedoneerd aan het Smithsonian Instituut. In 2017 heeft TransAmsterdam de eerste Amsterdam TransPride vlag van 2014 gedoneerd aan het Amsterdam Museum. De trans vlag is nu onderdeel van de collectie van het Amsterdam Museum.

 

Een trans man is een transgender man die bij geboorte en vóór zijn transitie voor meisje/vrouw werd aangezien en als zodanig stond geregistreerd. Een trans vrouw is een transgender vrouw die bij geboorte en vóór haar transitie voor jongen/man werd aangezien en als zodanig stond geregistreerd.

 

TransAmsterdam is een transgender organisatie voor kunst, cultuur en lifestyle. Zij hebben als doel de zichtbaarheid van transgenders te vergroten en de beeldvorming te verbeteren. Ze bieden een podium voor transgenders en iedereen die belangstelling heeft in het transgender thema. Ze organiseren verschillende activiteiten zoals festivals, kunst- en culturele evenementen, workshops, trainingen en themabijeenkomsten voor en door transgender personen.

 

Ze werken samen met kunstenaars, fotografen, acteurs, dichters, muzikanten, schrijvers, filmmakers, kunstschilders, kunst- en culturele organisaties van nationale en internationale bodem. Door positieve zichtbaarheid van transgender personen te stimuleren, bevorderen ze de emancipatie en empowerment van transgenders in de hoofdstad en daarbuiten. Via kunst en cultuur wilt TransAmsterdam laten zien dat transgenders meer zijn dan hun gender. Kunst en cultuur speelt een verbindende factor tussen transgender gemeenschap en samenleving.

 

Door: Rik Verkaik

Bron: https://vrijetijdamsterdam.nl/algemeen/de-stad/vrolijk-en-gezellig-samenzijn-tijdens-viering-transgender-flag-day/

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Volg ons

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Zoeken op tags