top of page

Foto impressie boekpresentatie at Trans and Friends café InClusion


Tijdens onze Trans and Friends café InClusion 30 december 2023 vertelde Alejandra Ortiz haar aangrijpende verhaal als trans vrouw gevlucht uit Mexico. Onze host Efa ging in gesprek met Alejandra over haar boek en haar indrukwekkend verhaal. Ook was er ruimte voor het publiek om vragen te stellen.


Op de foto’s een mooie impressie van deze sfeervolle en gezellige avond waarbij bezoekers uit de hele wereld waren vertegenwoordigd. Van Amsterdam, Indonesië, Nicaragua, Spanje, India, Marokko, Iran, Pakistan tot Mexico. Sam onze henna kunstenaar heeft prachtig kunstwerken gemaakt op de handen van onze gasten.


Omschrijving van Alejandra haar boek

In een klein dorp in Mexico leeft de jonge Alejandra een uitzichtloos bestaan. Door armoede gedreven en op zoek naar genegenheid, verkoopt ze al op haar dertiende haar lichaam. Ondertussen leert ze dat ze anders is, dat het hier voor haar niet veilig is. Ze gaat naar de VS, maar zonder papiegemakkelijk.

In 2015 komt Alejandra aan op Schiphol en krijgt ze een enkeltje Ter Apel. Ondanks grote tegenspoed - de stroperige procedures, afwijzingen en depressie - houdt ze haar ultieme zoektocht naar vrijheid vol. Ze verlangt te leven, lief te hebben en te zijn wie ze werkelijk is.

De waarheid zal me bevrijden is het aangrijpende verhaal van Alejandra, een trans vrouw op zoek naar een veilig thuis. Bij vlagen een verdrietig verhaal, maar levenslust en doorzettingskracht overheersen van begin tot eind.Fotograaf Jacqui Wille

Comments


Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page