top of page
ERVARINGEN
DEEL JOUW ERVARING
16.0609-VTA-headerbar.jpg

Vrije Tijd Amsterdam een jong media bedrijf in Amsterdam. Sinds de start van VTA leren we steeds meer organisaties en bedrijven in de stad kennen. Een mooie ontdekkingstocht aan diversiteit in Amsterdam. Tijdens verslaggeving tijdens Pride Amsterdam 2018 ontdekte VTA de TransPride, TransAmsterdam en voorzitter Yvo Manual Vas Dias. Die driedelige combinatie zien wij als lichtpuntjes tijdens onze Amsterdamse media ontdekkingstocht. Eigenlijk is het natuurlijk van de zotte dat er anno 2018 nog gestreden moet worden voor acceptatie en de belangen van TransGenders. Want, waar jij en ik de kennis hebben dat transmensen normaal zijn valt dat kwartje nog niet bij een hoop mensen in de samenleving. Vrije Tijd Amsterdam en TransAmsterdam zijn trotse partners en zolang het nodig is blijven wij in Amsterdam de media met alle liefde verzorgen. 

 

Rik Verkaik
vrijetijdamsterdam.nl

Jouw ervaring kan anderen helpen om zichzelf te worden en/of de beeldvorming over transgenders te verbeteren. Wij vinden het fijn als je jouw beleving met ons deelt zodat wij deze kunnen inzetten om anderen te helpen.

info@transamsterdam.nl

38433494_2082503418631065_58569291464368

Op 25 mei 2018 mocht ik op uitnodiging van TransAmsterdam mijn boek presenteren "Mam, ik ben een meisje", een biografie van de Amsterdamse transgender Rika D. Lammers. Het was een warm bad waar ik in terecht kwam. Zo veel creativiteit ontmoette ik daar. En wat het mooie van deze lifestyle organisatie is, dat iedereen zichzelf kan laten zien dat hij of zij zoveel meer is dan een transgender. Er zijn geweldige performers, dichters en zangtalenten die ik heb mogen ontmoeten. Ook zijn er acteurs die indrukkende voorstellingen geven. Een verrijking. En onder de bezielende leiding van voorzitter Yvo Manual Vas Dias wens ik deze organisatie een prachtige duurzame toekomst.

Ping Sterke - auteur.

OF STUUR EEN EMAIL: 

TransAmsterdam is actief ondernemend en vooruitstrevend. Prachtig dat iedereen welkom is! Het is een groot plezier en voorrecht om samen te werken op het vlak van Lifestyle! We gaan samen voor nieuwe, inspirerende initiatieven voor transgenders!

Sylvia & Peter Kruissink TransLifestyle.

logo-translifestyle-1.png
TransMission.png
Mirjam Sneeuwloper Amsterdam Museum

TransAmsterdam werkte met het Amsterdam Museum samen binnen de programmalijn Ontmoet Amsterdam. Ontmoet Amsterdam is een reeks van programma's waarbij het museum een platform biedt aan Amsterdammers die de stad maken tot wat zij is, maar die (nog) niet vaak in musea te zien en horen zijn. Het museum werkt nauw samen met de Amsterdammers om wie het gaat.

De input van TransAmsterdam was zichtbaar bij de tentoonstelling Transmission (2015-2016), de inhoudelijke en praktische bijdrage bij evenementen en bij collectievorming. De Transgendervlag gehesen tijdens de eerste TransPride in Amsterdam is onderdeel van de collectie van het Amsterdam Museum.

bottom of page