top of page
DE MISSIE EN DOELEN VAN TRANSAMSTERDAM
_DSC1489.jpg
TransAmsterdam is een trans organisatie voor kunst, cultuur en lifestyle. Ons doel is om de zichtbaarheid van trans en non-binaire, personen te vergroten en om de beeldvorming over hen te verbeteren door middel van kunst en cultuur.

 

Met kunst en cultuur laten we zien dat trans personen meer zijn dan hun gender. Zo verbinden we de trans gemeenschap met de rest van de samenleving. Bevorderen we de emancipatie en empowerment van trans personen in Amsterdam, Nederland en daarbuiten. 

 

We werken samen met diverse kunstenaars, zoals fotografen, acteurs, dichters, muzikanten, schrijvers, filmmakers en kunstschilders. Daarnaast werken we samen met nationale en internationale kunst- en culturele organisaties. In 2019 hebben we de Trans Art School opgericht, waar trans personen kunstzinnige, culturele en lifestyle-workshops kunnen volgen.

Ben je een kunstenaar en wil je je talenten delen en/of ontwikkelen? Of wil je graag andere trans en non-binaire personen ontmoeten? Dan kun je bij TransAmsterdam terecht!

 

Interesse? Zie nieuws bericht op onze website, welke activiteiten en evenementen op de planning staan. Of wil je graag met ons samenwerken Neem dan contact met ons op info@transamsterdam.nl!

Yvo Manuel Vas Dias van TransAmsterdam
WAT BIEDEN WE AAN OM DE ZICHTBAARHEID EN BEELDVORMING VAN TRANS PERSONEN TE VERBETEREN?
 • We organiseren activiteiten voor en door trans en non-binaire, personen.
   

 • We bieden workshops en themabijeenkomsten aan bij onze Trans Art School.
   

 • We bieden een kunst- en cultuurpodium aan voor trans kunstenaars en artiesten.
   

 • We organiseren verschillende evenementen, waaronder het Trans and Friends Café InClusion, de jaarlijkse TransWalk, het Trans Podium bij Pride Oost, de Trans Day of Visibility en de Trans Flag Day.
   

 • We fungeren als gesprekspartner tussen enerzijds onze doelgroep en deelnemers en anderzijds kunst-, culturele en andere organisaties en instellingen.
   

 • We werven fondsen en subsidies die bijdragen aan de realisatie van onze doelstelling.
   

 • We verstrekken informatie over trans mensen en over kunst, cultuur en lifestyle.

Makkies 1.jpg

Wil je ons helpen?

Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe vrijwilligers en nodigen je van harte uit om ons team te komen versterken!

Stuur ons een berichtje: info@transamsterdam.nl

bottom of page