MISSIE & DOELEN

Naar aanleiding van Amsterdam TransPride 2014 is in 2015 de stichting TransAmsterdam opgericht.TransAmsterdam is een transgender-organisatie voor kunst, cultuur en lifestyle.

 

Ons doel is de zichtbaarheid van transgender personen vergroten en de beeldvorming over transgenders verbeteren.

 

Dit doen we door het bieden van een podium aan onze doelgroep en organiseren van verschillende activiteiten, zoals festivals, kunst- en culturele evenementen, workshops, trainingen en themabijeenkomsten voor en door transgender personen.


TransAmsterdam wil een brug slaan tussen verschillende groepen binnen de transgendergemeenschap en tussen de
transgemeenschap en de rest van de samenleving.

 

We werken samen met diverse kunstenaars, zoals fotografen, acteurs, dichters, muzikanten, schrijvers, filmmakers en kunstschilders. Daarnaast met kunst- en culturele organisaties, sponsors, ambassadeurs en beleidsmakers van nationale en internationale bodem. 


Door positieve zichtbaarheid van transgender personen te stimuleren, bevorderen wij de emancipatie en empowerment van transgenders in Amsterdam, Nederland en daarbuiten. Via
kunst en cultuur willen we laten zien dat trans-genders meer zijn dan hun gender. Kunst en cultuur als verbindende factor tussen transgendergemeenschap en samenleving.

TransAmsterdam werkt ook samen met verschillende organisaties op het gebied van transgenderonderwerpen en -thema’s om deze meer bespreekbaar te maken.

HOE WILLEN WE DE ZICHTBAARHEID EN BEELDVORMING VAN TRANSGENDERS VERBETEREN?
 • Door het organiseren van activiteiten ten behoeve van en door transgender personen.​

 • Door het aanbieden van een kunst- en cultuurpodium aan transgender personen.

 • Door i.s.m. de TransPride-commissie de jaarlijkse TransPride, TransPride Walk en TransPride Podium at Pride Oost te organiseren.

 • Door te fungeren als gesprekspartner tussen enerzijds de doelgroep/deelnemers en anderzijds overheden en andere organisaties en instellingen.

 • Door het werven van fondsen en subsidies die kunnen bijdragen aan het realiseren van de doelstelling van de stichting.

 • Door het geven van informatie over transgenderonderwerpen.

BESTUUR EN TEAMLEDEN

YVO MANUEL VAS DIAS

OPRICHTER & VOORZITTER

Yvo Manuel Vas Dias is transman, boeddhist heeft een Joodse achtergrond en is geboren in Amsterdam. Hij is de oprichter en voorzitter van TransAmsterdam. In 2014 heeft hij de 1e Amsterdam TransPride georganiseerd en in 2015 stichting TransAmsterdam opgericht. Al jaren zet hij zich in voor de LGBQ- transgemeenschap. Zo heeft hij de werkgroep 'Transgender, religie, levensbeschouwing en ethiek' en café InClusion opgezet. In 2016 was hij als eerste transman genomineerd voor de Amsterdammer van het jaar. Van de politie van Amsterdam heeft hij in 2017 een oorkonde ontvangen voor zijn werk voor de trans-gemeenschap en het tegengaan van ongelijkwaardigheid en het verbinden van Amsterdamse burgers. In 2018 is hij benoemd tot Amsterdamse Held door het Netwerk Amsterdamse Helden. In 2020 is hij ambassadeur van de Sahodari Foudation in India geworden. Met TransAmsterdam wil hij de beeldvorming van transgenders verbeteren door middel van het bieden van een kunst- en cultureel podium voor transgenders, cisgenders en kunstenaars.

MICHA DRUIVEN
SECRETARIS

Micha Druiven is van huis uit een creatief analist en doener. Micha heeft vanaf zijn 17de ervaring met de LGBTQ+-gemeenschap. Hij is ooit begonnen als barman en dj bij de Alkmaarse COC jongerengroep Roze Pink en later was hij actief als bestuurslid bij organisaties als FemFusion en St. Onderteboven. Mede gesterkt door de herkenning en steun die hij vond tijdens de Amsterdam TransPride, het jaarlijkse event dat wordt georganiseerd door Stichting TransAmsterdam, is Micha na een leven vol twijfels en beren op de weg in 2015 begonnen met zijn transitietraject. Micha werkt fulltime als vergunningverlener APV bij de gemeente Diemen. Daarnaast kan hij zijn inspiratie kwijt bij Stichting TransAmsterdam, waar hij meedenkt over missie, visie, een gemotiveerde en gedreven netwerker.

KIM HORSNELL
AMBASSADEUR

Ik ben vereerd dat ik in januari 2018 werd gevraagd om ambassadeur van TransAmsterdam te worden. Natuurlijk heb ik hier 'ja' op gezegd. Ik ben ambassadeur van TransAmsterdam omdat ik vind dat zij op een mooie manier werken aan #transemancipatie en #transacceptatie.
Zij geven talentvolle transmannen en transvrouwen een podium met als doel de beeldvorming van transgenders te verbeteren en te empoweren. Meer maatschappelijke acceptatie bereiken doe je met zijn allen, cis- en transcommunity gezamelijk.
Ik hoop dat ik als directeur, #gendercoach en #transcoach van Check-in coaching hieraan een bescheiden bijdrage mag leveren als "brug" tussen de cis- en transcommunity.

MARVY

PRESENTATRICE EN HOST

NEYSARA RAI

PUBLIC SPEAKER

AMBASSADEUR

MARSH

TEAMMEMBER

JEFF VAN REEN

SPOKEN WORD ARTIST & HUISDICHTER

ERZSI MOLNAR

HUISFOTOGRAAF

CAMIEL

TEAMMEMBER

SCOTT TURNER SCHOFIELD

AMBASSADEUR 

​I’m an Ambassador for TransAmsterdam and here’s why: they regularly hold events featuring international trans guests who share their cultural experience in a supportive listening (and generally fun) environment.
And everybody comes out to be there for it: trans men, trans women, nonbinary folks, all ages and backgrounds and moments of transition - not just people who feel like it’s about them and their own issues.
They learn from one another, and as they do, they grow compassion and figure out how to be allies and strong community together. I wish everywhere were like Amsterdam.

SIMON

PENNING

MEESTER

KALKI

AMBASSADEUR

MOURAD

TEAMMEMBER - BESTUURS

ADVISEUR

AGNES GENEVA

DIVA, HUISZANGERES, AMBASSADEUR TRANSAMSTERDAM

Diva Agnes Geneva is een zangeres, performer en actrice. Ze begon haar carrière in augustus 2015 in de Lellebel. Ze heeft daar tegenwoordig haar eigen show op vrijdagavond. Sindsdien is Agnes steeds bekender geworden in de LGBQ- Trans-Community. Ze treedt ook op in andere lokale bars & cafés, zoals The Queens Head, Café Queers en Amstel 54 en bij speciale evenementen, zoals de Amsterdam TransPride, open dag TransLifeStyle en Queering de Collections Amsterdam Museum.

GIANCARLO

TEAMMEMBER

FREY

TEAMMEMBER

TIM

CANDYCOTTON

CANDY

TEAMMEMBER EN HOST

MARNIX

BESTUURSLID

MAHTAB
TEAMMEMBER

Wil je ons helpen?

Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe vrijwilligers en nodigen je van harte uit om ons team te komen versterken!

info@transamsterdam.nl

TRANSAMSTERDAM

TransAmsterdam is een transgender-organisatie voor kunst, cultuur en lifestyle in Amsterdam.

KAMER VAN KOOPHANDEL

KvK 62514172

DONATIE

Steun het werk van TransAmsterdam met een donatie. Alle beetjes helpen. Dank je wel.

IBAN NL19 KNAB 0764 9979 20

CONNECT WITH US

 • Twitter - Black Circle
 • LinkedIn - Black Circle
 • b-youtube
 • Instagram - Black Circle
 • Facebook - Black Circle
 • Pinterest - Black Circle

© 2019 TransAmsterdam