TransAmsterdam Trans Art School

TransAmsterdam, een trans organisatie voor kunst, cultuur en lifestyle, organiseert de Trans Art School. Onze Trans Art School bestaat uit creatieve workshops voor en door de transgemeenschap. Zie ‘Activiteiten’ of volg ons op sociale media om op de hoogte te blijven van de workshops die eraan komen en om je in te schrijven. 

​Met kunst en cultuur verbinden we trans personen met elkaar en met mensen buiten de transgemeenschap. Hiermee laten we ook zien dat trans personen meer zijn dan hun gender. ​Met onze workshops creëren we op een veilige, en positieve manier verbinding binnen onze gemeenschap.

Wie kan meedoen aan de Trans Art School?

 

Trans en non binaire personen zijn van harte welkom zich in te schrijven bij de Trans Art School. Zo kun je met de workshops je talenten ontwikkelen en op een laagdrempelige manier gelijkgezinde ontmoeten.

Voor vragen neem dan contact met ons op tas@transamsterdam.nl

TAS schilder workshop 1.jpg
_T4A4101-1 kopiëren.jpg
_T4A4068-1 kopiëren - kopie.jpg

Wanneer start de Trans Art School?

 

​We hebben de Trans Art School Open Dag in november 2019 met veel enthousiasme gelanceerd.

 

In de loop van 2022 plannen we verspreid over het jaar verschillende workshops. De Trans Art School organiseert meerdere workshops, zoals, spoken word, theater, schrijven, dans, drag, fotografie, film, presenteren, sport en martial arts.

​​

In de workshops houden we rekening met de deelnemers en hun achtergrond en genderidentiteit. Hierdoor kan het programma per groep verschillen.

Wat is het programma?


We gaan verschillende workshops organiseren. Enkele voorbeelden zijn; muziek, rap, dj, spoken word, theater, schrijven, dans, theater, drag art, fotografie, film, presenteren, sport, martial arts en nog veel meer.

Ook wordt er rekening gehouden met de verschillende trans groepen, en kan het programma voor iedere groep er anders uitzien.

Er zijn enorm veel enthousiaste docenten, en een nog grotere diversiteit aan kunstvormen en creatieve sessies.

Hoeveel kost het om mee te doen?

Gelukkig kan Trans Amsterdam dankzij financiering deze workshops laagdrempelig aanbieden. De kosten voor deelname zijn 5 euro per persoon per volledige workshop-dag. Neem contact op voor sponsoring als je door je financiële situatie niet deel zou kunnen nemen.

Wil je graag een donatie doen, of juist financiële ondersteuning willen bieden (bijvoorbeeld voor personen die moeite hebben om de reiskosten te betalen), neem dan ook contact met ons op tas@transamsterdam.nl

TAS workshop schilderen 2.jpg

Waar is de Trans Art School?


De workshops worden georganiseerd in de Meevaart.

 

Adres:
Meevaart
Balistraat 48A
1094 JN Amsterdam

 

 

Publieke Activiteiten

 

Het doel van de Trans Art School is om op een veilige manier een creatief podium te bieden voor onze

community. Veiligheid en respect voor alle deelnemers heeft dus veel aandacht tijdens de workshops.
 

Mocht je enthousiast zijn geworden en wil je je kunsten aan een breder publiek laten zien? Dan zijn er in de loop van 2023 ook enkele publieke events van Trans Amsterdam, waarin je altijd welkom bent om in de spotlight te staan. 

 

We kijken er naar uit om je te verwelkomen bij de Trans Art School in 2022/2023

 

Voor overige informatie of vragen, neem contact op met onze coördinators via Trans Art School: tas@transamsterdam.nl   

 

Veiligheid en Anonimiteit


Omdat de Meevaart een publiek gebouw is, geeft dit voor velen een veilig gevoel, omdat niemand weet voor welke organisatie je op bezoek komt.
 

Tijdens de workshops zullen onze activiteiten plaatsvinden achter gesloten deuren op een verdieping die alleen voor ons is gereserveerd. We hopen hiermee een prettige creatieve ruimte te creëren waar iedereen zich op zijn gemak kan voelen.

 

Respect voor jouw privacy staat bij ons voorop: tijdens workshops en bepaal jij of en hoe je het podium pakt, die wij je bieden. Als er gefotografeerd of gefilmd wordt tijdens een workshop, dan zal dit ALTIJD duidelijk, en vooraf, worden aangegeven. Bovendien zal dezelfde workshop ook herhaald worden zonder de aanwezigheid van camera's.