TransAmsterdam Trans Art School

TransAmsterdam, een transgenderorganisatie voor kunst, cultuur en lifestyle, organiseert de Trans Art School. Onze Trans Art School bestaat uit creatieve workshops voor en door de transcommunity.

​Met kunst en cultuur verbinden we trans mensen met elkaar en met mensen buiten de community. Hiermee laten we ook zien dat trans mensen meer zijn dan hun gender. ​Met onze workshops creëren we op een veilige, positieve en empowering manier verbinding binnen de transcommunity.

Wie kan meedoen aan de Trans Art School?

 

Onze eerste workshops richten zich op twee doelgroepen:

  • trans jongeren (tot 30 jaar);

  • trans nieuwkomers.

 

Ook als je intersekse bent en/of je niet-normatieve genderidentiteit of genderexpressie niet definieert als trans, ben je van harte welkom om je in te schrijven bij de Trans Art School. Zo kan je met de workshops je talenten ontwikkelen en op een laagdrempelige manier een gelijkgezinde en accepterende community ontmoeten.

Als je twijfelt of de workshops voor jou geschikt zijn (bijvoorbeeld als transbondgenoot), neem dan contact met ons op.

Wanneer start de Trans Art School?

We hebben de Trans Art School Open Dag in november 2019 met veel enthousiasme gelanceerd. De eerste workshops waren gepland in de tweede week van april 2020, maar in verband met het coronavirus moesten we ze helaas afgelasten.

 

In de loop van 2021 plannen we verspreid over het jaar verschillende workshops. De Trans Art School organiseert meerdere workshops, zoals muziek, rap, dj, spoken word, theater, houtbewerking, schrijven, dans, drag, fotografie, film, presenteren, sport en martial arts.

  • 13.11.2021, workshop Muziek

  • 27.11.2021, workshop Queen & King Drag make-up

  • 04.12.2021, workshop Kunst

  • 11.12.2021, workshop Spoken Word

Bij de workshops houden we rekening met de deelnemers en hun achtergrond en genderidentiteit. Hierdoor kan het programma per groep verschillen.

TAS Logo.jfif
DSC_1814.jpg
DSC_1810.jpg

Wanneer start de Trans Art School?

 

TransAmsterdam heeft in november 2019 de “Trans Art School Open Dag” met veel enthousiasme gelanceerd. In de loop van 2021 start de Trans Arts School met verschillende workshop, verspreid over het jaar.

Wat is het programma?


We gaan verschillende workshops organiseren. Enkele voorbeelden zijn; muziek, rap, dj, spoken word, theater, houdbewerking, schrijven, dans, theater, drag art, fotografie, film, presenteren, sport, martial arts en nog veel meer.

Ook wordt er rekening gehouden met de verschillende trans groepen, en kan het programma voor iedere groep er anders uitzien.

Er zijn enorm veel enthousiaste docenten, en een nog grotere diversiteit aan kunstvormen en creatieve sessies.

Hoeveel kost het om mee te doen?

Gelukkig kan Trans Amsterdam dankzij financiering deze workshops laagdrempelig aanbieden. De kosten voor deelname zijn 5 euro per persoon per volledige workshop-dag. Neem contact op voor sponsoring als je door je financiële situatie niet deel zou kunnen nemen.

Wil je graag een donatie doen, of juist financiële ondersteuning willen bieden (bijvoorbeeld voor personen die moeite hebben om de reiskosten te betalen), neem dan ook contact met ons op.

_DSC2242.jpg

Waar is de Trans Art School?


De workshops worden georganiseerd in de Meevaart.

 

Adres:
Meevaart
Balistraat 48A
1094 JN Amsterdam

 

 

Publieke Activiteiten

 

Het doel van de Trans Art School is om op een veilige manier een creatief podium te bieden voor onze

community. Veiligheid en respect voor alle deelnemers heeft dus veel aandacht tijdens de workshops.
 

Mocht je enthousiast zijn geworden en wil je je kunsten aan een breder publiek laten zien? Dan zijn er in de loop van 2021 ook enkele publieke events van Trans Amsterdam, waarin je altijd welkom bent om in de spotlight te staan. 

 

We kijken er naar uit om je te verwelkomen bij de Trans Art School in 2021.

 

Voor overige informatie of vragen, neem contact op met onze coördinators via Trans Art School: tas@transamsterdam.nl   

 

Veiligheid en Anonimiteit


Omdat de Meevaart een publiek gebouw is, geeft dit voor velen een veilig gevoel, omdat niemand weet voor welke organisatie je op bezoek komt.
 

Tijdens de workshops zullen onze activiteiten plaatsvinden achter gesloten deuren op een verdieping die alleen voor ons is gereserveerd. We hopen hiermee een prettige creatieve ruimte te creëren waar iedereen zich op zijn gemak kan voelen.

 

Respect voor jouw privacy staat bij ons voorop: tijdens workshops en bepaal jij of en hoe je het podium pakt, die wij je bieden. Als er gefotografeerd of gefilmd wordt tijdens een workshop, dan zal dit ALTIJD duidelijk, en vooraf, worden aangegeven. Bovendien zal dezelfde workshop ook herhaald worden zonder de aanwezigheid van camera's.