top of page

Transgender Day of Visibility


StartFragment

On march 30 TransAmsterdam celebrate the Transgender Day of Visibility at InClusion.

What is the Transgender Day of Visibility? TDOV is a day to show your support for the trans community. It aims to bring attention to the accomplishments of trans people around the globe while fighting cissexism and transphobia by spreading knowledge of the trans community. Unlike Transgender Day of Remembrance, this is not a day for mourning: this is a day of empowerment and getting the recognition we deserve! It will be a night filled with, TransStory and TransPoetry. Throughout the night visitors can showcase stories and poems. If you like to tell a story or poem you can mail us transamsterdam@outlook.com

De Transgender Day of Visibility is op 31 maart TransAmsterdam organiseert de Transgender Day of Visibility op 30 Maart in Amsterdam.

De Internationale Dag van Transgendervisibiliteit (Engels: International Transgender Day of Visibility) is een dag om mensen bewust te maken van de discriminatie waar transgenders wereldwijd mee te maken hebben. De dag is bedacht door activist Rachel Crandall uit de Amerikaanse staat Michigan. De dag is ontstaan door een gebrek aan dagen die voor het bewustzijn van de situatie voor transgenders zijn. Een andere transgender-geörienteerde dag is de Internationale Transgender Gedenkdag, maar deze is meer gericht mensen die als slachtoffer van haatcriminaliteit zijn omgekomen en minder op de levende transgenders. Tijdens de Transgender Day of Visibility kunnen mensen een kort verhalen en/of gedicht voordragen en is er een photoshoot. Wil je iets voordragen dan kun je ons mailen transamsterdam@outlook.com

Transgender Day of Visibility

Datum: Vrijdag 30 maart

Tijd: 20:00 – :1:00 - Locatie: Manor Hotel Linnaeusstraat 89 Amsterdam

EndFragment

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page