top of page

Themabijeenkomst transgender vluchtelingen en transgender asielzoekers


Op maandag 30 juli 2018 organiseerde TransAmsterdam tijdens de Amsterdam TransPride een themabijeenkomst ‘Transgender vluchtelingen/asielzoekers’.

De Amsterdam TransPride stond in het teken van dialoog en verbinding, met als doel om onder andere de positie van transgender vluchtelingen en asielzoekers stap voor stap te verbeteren. De organisatie wil verschillende thema’s die in de transgemeenschap spelen, diep raken en bezighouden, bespreekbaar maken.

Tijdens de avond gingen de aanwezigen bestaande uit transgender vluchtelingen, asielzoekers, ervaringsdeskundigen en organisaties zoals vluchtelingenwerk en het COA centraal orgaan opvang asielzoekers, in gesprek over de positie van transgender asielzoekers in Nederland. Vragen en thema’s die aan bod kwamen waren: discriminatie, opvang, veiligheid, vrijheid, medische en psychologische zorg.

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page