top of page

Let's wave the Trans Flag

Transgender personen kunnen te maken krijgen met vooroordelen en discriminatie, zoals ongelijke behandeling bij een sollicitatie, verkeerd aangesproken worden en verbaal en/of fysiek geweld. Om hierin verandering te brengen, wil TransAmsterdam, de transgendervlag onder de aandacht brengen bij het grote publiek. Door ons transgendervlaggen-project hopen we discriminatie tegen te gaan en meer begrip te krijgen voor transgenders in de samenleving. Daarnaast willen we de transgendervlag overhandigen aan organisaties die zich inzetten of willen inzetten voor de rechten van transgender personen en transgender kunst- en cultuurprojecten opzetten

Met het gedoneerde geld willen we:

*ons transvlaggen-project starten

*transgendervlaggen aanschaffen om te kunnen overhandigen

*transgender-kunst en cultuurprojecten opzetten

Help jij ons, zodat wij mooie project kunnen starten? Alle kleine beetjes helpen!

Informatie over de Transgendervlag

De transgendervlag is op 19 augustus 1999 ontworpen door Monica Helms, een transvrouw en activiste uit Amerika. Op 19 augustus 2014 is de transvlag gedoneerd aan het Smithsonian Instituut door Monica Helms. In 2017 heeft TransAmsterdam de transvlag van de eerste Amsterdam TransPride van 2014 geschonken aan het Amsterdam Museum en is hij opgenomen in de collectie van het museum.

Transgender Flag Day

Op 19 augustus vieren we met elkaar de Transgender Flag Day in Amsterdam en in de rest van de wereld. De transvlag is een symbool voor transgender pride, diversiteit en transgenderrechten.

Monica Helms:

"The stripes at the top and bottom are light blue, the traditional color for baby boys.

The stripes next to them are pink, the traditional color for baby girls.

The stripe in the middle is white, for those who are intersex, transitioning or consider themselves having a neutral or undefined gender.

The pattern is such that no matter which way you fly it, it is always correct, signifying us finding correctness in our lives."

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page