top of page

TransPride Walk & TransPride Podium at Pride Oost


Woensdag 31 juli 14:00 – 21:00 TransPride Walk & TransPride Podium at Pride Oost. Sinds 2014 organiseren we samen met Alle Kleuren Oost 'Pride Oost'. TransAmsterdam en Alle Kleuren Oost werken op verschillende manieren samen om de buurt inclusiever te maken en discriminatie, vooroordelen en geweld naar transgender buurtgenoten tegen te gaan. Door onze gezamenlijke projecten en events wordt de buurt transgendervriendelijker. Zo werken we samen tijdens TransPride, Pre Pride Oost en Pride Oost. Tijdens TransPride Walk, TransPride Podium at Pride Oost laten we de zichtbaarheid en de diversiteit van de transgemeenschap zien. Dit doen we o.a. via de TransPride Walk, TransPride-Pride Oost podium en een TransPride photoshoot. Iedereen kan tijdens deze photoshoot laten zien dat hij/zij/hen Trans and Proud is en met vrienden of buurtgenoot op de foto gaan. Tijdens het TransPride Pride Oost-podium kan men zijn/haar/hen talenten laten zien. Op woensdag 31 juli 2019 was de feestelijke opening van Pride Oost tijdens Pride Amsterdam. Met de TransPride Walk starten we vanaf Stadsdeelkantoor Oost, Oranje-Vrijstaatplein 2 en gaan via Oostpoort, Linnaeusstraat, Van Swindenstraat en Javastraat naar Pride Oost op het Javaplein. We lopen met een bonte stoet, transgemeenschap, vrienden, allies, brassband, fanfare en een 7 meter lange transvlag door de straten van Amsterdam-Oost. We laten zien dat je jezelf mag zijn en veilig bent als transgender in Amsterdam-Oost. We delen TransPride-zwaaivlaggetjes aan de bewoners uit. Op deze manier willen we als transgemeenschap contact maken met de buurt, de bewoners en een brug slaan tussen de TransPride en Pride Oost. Aangekomen op het Javaplein openen we Pride Oost. We organiseren een TransPride Podium – Pride Oost Podium, TransPoetry, TransStory, TransTalent en een TransPride photoshoot. We bieden transgender personen en transgender artiesten uit de buurt een podium en zorgen voor een transgendervriendelijke, inclusieve en diverse buurt. Er zijn optredens van verschillende transgender artiesten. Tijdens het TransPride Pride Oost-podium worden er gedichten voorgedragen, verhalen verteld en zijn er verschillende acts en info-stands. Verder kan men genieten van verschillende DJ's en dansen op het Javaplein.

Bezoek onze Facebook eventpagina: https://www.facebook.com/events/351145745495611/

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page