top of page

TransAmsterdam Statement #drop33


Op 17 mei 2020 hebben we samen vol trots de tegen International Day Against Homophobia, Biphobia, Intersexism and Transphobia (IDAHOBIT) gevierd. Op deze dag mogen we als transpersonen onszelf zijn en vragen we aandacht voor de sociale onwenselijkheid van discriminatie en geweld op grond van seksuele oriëntatie, genderidentiteit, genderexpressie en seksekenmerken.

Op 19 mei 2020 heeft het Hongaarse parlement een anti-transgenderwet artikel 33 aangenomen. TransAmsterdam is verbijsterd, geschokt en bedroefd door dit nieuws. Wij zijn vooral bezorgd om onze trans vrienden in Hongarije.

Deze wet doet alles teniet wat wij als transgender gemeenschap en wat transgender organisaties in de loop der jaren hebben opgebouwd en hebben bereikt.

Daarom heeft de transgender gemeenschap in Hongarije tegen deze wet een petitie gestart. Wij roepen iedereen op onze trans vrienden Hongarije te steunen door deze petitie te ondertekenen #drop33: https://action.allout.org/en/m/e9cae516/

WE SHOW OUR SUPPORT FOR OUR HUNGARIAN TRANS AND INTERSEX SIBLINGS

LOVE FROM YOUR TRANS SIBLINGS IN AMSTERDAM

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page