top of page

De muziek workshop bij onze Trans Art School van Jip en assistent Koyan was bijzonder en inspirerend

De muziek workshop bij onze Trans Art School van Jip en assistent Koyan was bijzonder en inspirerend.


Zo kwamen er benodigdheden aanbod waaruit een nummer wordt opgebouwd. Verse, chorus, verse, chorus, bridge, chorus. En mineur en majeur toonladders en akkoord schema's. En konden we meezingen met de tekst van een bestaand nummer. Voor een menig een deed het weer even de keel schrapen.


Aan de hand van een aangeslagen gitaar akkoord werd je gevraagd kritisch te luisteren. Is het in een mineur of majeur stemming? Welke emotie(s) roept dit akkoord bij je op? Dat waren momenten van een ieder van ons om even goed te luisteren. We mochten ze opschrijven en om beurten benoemen om er vervolgens met elkaar over te hebben. Zo hebben we o.a. ook kennis gemaakt met het maken van een eigen tekst op een bestaand (choruslijn) nummer.


Dit waren allemaal basis ingrediënten om daarna aan de slag te kunnen met het schrijven van je eigen tekst en voor de ver gevorderden een mogelijkheid om het te voorzien van akkoorden en al zingend live ten gehore te brengen op het meegebrachte lievelingsinstrument. Wat een jonge talenten!


Ook was er ruimte om enkel en alleen je tekst voor te dragen. Al met al was het een inspirerende middag geweest met hier en daar ook diepe spirituele dichterlijke talenten onder ons wat een veelzijdige mensen!


Met dank aan onze workshop leiders zij kregen aan het eind een hartelijk applaus en werden geprezen voor hun bijzondere aanpak. Aan het eind van de middag raakte een ieder weer vol met nieuwe ideeën en inspiratie naar huis. Op naar het volgende jaar met weer een mooi vervolg!


Foto’s van de muziek workshop: https://lightroom.adobe.com/shares/1abf8379f2d8489494cd8b5866138aaa


Fotograaf @jasmijnbastings


Commentaires


Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page