top of page

Foto's: Schilder/Painting Workshop 2023

🌈✨ De schilderworkshop is geweest afgelopen zaterdag 2 december en het was een geweldige ervaring met alle deelnemers! 🎨 Volg onze pagina om de aankomende workshops niet te missen. Bekijk hieronder de hele collectie foto's van deze creatieve middag.


Deze keer stonden de schilderworkshops in het teken van:

  1. Trots zijn op trans (non-binair) zijn! 🌈🌟

  2. Opkomen voor transrechten! 🏳️‍⚧️✊

Onder leiding van onze getalenteerde docent Camille van Neer, een ervaren kunstenaar en trotse vader van een trans zoon, hebben we samen kunstwerken gecreëerd die het persoonlijke verhaal van transpersonen vertalen naar krachtige beelden. 🌟👩‍🎨


Mis de volgende creatieve avonturen niet en blijf op de hoogte van onze evenementen! 💖🎉 #TransArt #CreatieveExpressie #TransTrots #TransRechten


Je kunt je aanmelden voor de schilderworkshops zaterdag 16 december van 15.00u tot 18.00u:


Kosten: 5 euro per workshop. Overmaken op IBAN NL19 KNAB 0764 9979 20 van Stichting TransAmsterdam

Waar: De Meevaart + Atelierruimte 1, Balistraat, 1094 JN Amsterdam Oost.

Voor meer informatie kun je mailen naar tas@transamsterdam.nl


Verslagje schilderworkshop en persoonlijk tekstje bij schilderij Camille


Eerst het eerste:

Mijn schilderij zou blauw worden met een witte bol in het midden. Zo 'zag' ik het met mijn ogen dicht, toen we ons met onze ogen dicht een voorstelling maakten van ons kunstwerk. De bol als symbool voor het alles-omvattende, waarin alles dus een plek heeft en niemand wordt buitengesloten. Donkerblauw voor het universum waarin we allemaal leven en wit voor het smetteloze, het pure. Tijdens het werken aan dit schilderij, voelde ik dat meer kleuren wenselijk waren. Eerst oranje (symbool voor kracht, trots en ambitie). Blauw en oranje zijn complementaire kleuren, ze leveren een krachtig kleurcontrast op. Het schilderij vroeg ook om wat rode accenten en ineens zag ik een vaas met planten en bloemen ontstaan, een mooi symbool voor inclusiviteit! Dat is het uiteindelijk ook geworden. Ik ben er best blij mee.


Dan het verslagje:


Op zaterdag 2 december kwam een kleine groep transgender mensen, uitgenodigd door Trans Amsterdam, naar Buurtcentrum de Meevaart in de Balistraat in Amsterdam-Oost voor de eerste van twee schilderworkshops door kunstenaar Camille van Neer. De Meevaart is zo'n beetje de vaste stek voor de Trans Art School. Behalve Jean, die een leuke openingstoespraak hield, en Mahdat en Maurice (die de foto's maakte), was ook Camille's transzoon Ronan naar de workshop gekomen en Amir uit Iran. De Amerikaan Peter hielp als vrijwilliger (en schilderde ook mee). De workshop startte om drie uur met een korte dia-presentatie met symbolen en kleuren die geassocieerd worden met de woorden 'trans proud'. Daarna werd iedereen uitgenodigd om even de ogen te sluiten en na te denken over de vraag: 'welke vormen en kleuren zie je voor je als je contact maakt me je trots-op-jezelf-zijn als trans- of non-binaire persoon?'. Het resultaat werd vervolgens met potlood in kleine 'thumbnail' schetsjes en daarna met verf op doek uitgewerkt. De resultaten waren verrassend mooi: waar de een een helder statement had vormgegeven in een paar contrasterende kleuren, zocht de ander het meer in een soms uitbundige kleuren- en vormentaal. De traditionele groepsfoto spreekt boekdelen en daar waar een deelnemer zijn, haar of hun schilderij op video graag wilde verklaren, leverde dat diep-gevoelde, persoonlijke getuigenissen op. Een fijne afsluiting - met nog wat versnaperingen na - van een heerlijke workshop!

Camille van Neer


Comentários


Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page