top of page

Radio Danspaleis Seizoen3 Aflevering 2 De Pride Editie met o.a. Trans Amsterdam

Luistertip! Radio Danspaleis heeft deze week een speciale Pride editie aflevering met oprichter en voorzitter van Trans Amsterdam: Yvo Manuel Vas Dias. In deze aflevering ook niemand minder dan de Indiase transgender en filmster Kalki Subramaniam. Tenslotte komt ook Pride ambassadeur en drag artiest Ger Poels aka Victoria False aan het woord die ons meeneemt in wat er allemaal te doen staat voor deze komende Pride week voor ouderen.


Kalki Subramaniam


Kalki Subramaniam is een beroemde transgenderartiest, -activist, schrijfster en actrice uit India. Ze heeft verscheidene talenten en identificeert zichzelf als een transgender vrouw. Kalki heeft hoofdpersonages gespeeld in Indiase films in het Tamil en is een vurige activist wiens boeken in zowel Tamil als Engels zijn uitgebracht. Kalki gebruikt haar kunst om diversiteit en schoonheid te vieren en gebruikt haar gedichten om haar pijn te uiten.

Met haar organisatie, de Sahodari Foundation, heeft Kalki een aantal korte documentaires gemaakt. Ook heeft ze meer dan tien transgender personen getraind tot journalisten voor de gemeenschap. Hiernaast heeft ze kunst geïntroduceerd aan meer dan vijfhonderd Indiase transgender personen. Kalki is voor meer dan twee generaties een inspiratie en in India zien veel trans mensen haar als hun rolmodel.

Meer informatie over Kalki is te vinden op haar website:


Radio Danspaleis

Deze podcast werd in het leven geroepen door Het Danspaleis, om ouderen en iedereen die van swingen houdt troost en plezier te brengen met dansen en muziek. Elke aflevering gaat Danspaleis-oprichter en ‘Platendraaier’ Suna Duijf in gesprek met ouderen en bekende artiesten uit hun tijd over hun persoonlijke muziekfavorieten, om herinneringen op te halen van vroeger en over hoe het ze nu vergaat.


Muzikanten Frank van Bommel en Martin van Leusden leveren live vanuit de studio commentaar in woord en muziek. We zetten elke aflevering bijzondere zorgmedewerkers in het zonnetje, staan even stil met de in memoriam en draaien we gouwe-ouwe hits van weleer. Van Engelse wals tot smartlap en rock’n’roll; alles komt voorbij!Bekijk de aflevering


Klik op de onderstaande link om de aflevering te beluisteren! Het gesprek met Yvo start op tijdscode 16:04 (min:sec) en Kalki Subramaniam en Suna start op tijdscode 55:35


Comments


Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page