top of page

TransAmsterdam organiseert Transgender Flag Day in samenwerking met Plein TheaterTransAmsterdam en Plein Theater nodigen iedereen uit om samen met hen de Transgender Flag Day te vieren tijdens een feestelijke bijeenkomst op 19 augustus 16:00 - 1:00 in Plein Theater. Het evenement staat vol in het teken van inspiratie, creativiteit, kracht, trots en liefde!


De transgender vlag, ontworpen door Monica Helms, een Amerikaanse transgender vrouw en activist, is een symbool voor 'trans and proud', diversiteit en transgenderrechten. Het staat voor de genderidentiteit en niet zozeer de seksuele geaardheid. Op 19 augustus 2014 heeft Monica Helms de transgender vlag geschonken aan het Smithsonian Instituut. In 2017 schonk TransAmsterdam de trans vlag van de eerste Amsterdam TransPride aan het Amsterdam Museum, waar het nu deel uitmaakt van de collectie. Monica Helms bracht in 2019 haar biografie 'More Than Just A Flag' uit.


Citaat van Monica Helms over de kleuren van de vlag:

“The stripes at the top and bottom are light blue, the traditional color for baby boys. The stripes next to them are pink, the traditional color for baby girls. The stripe in the middle is white, for those who are intersex, transitioning or consider themselves having a neutral or undefined gender. The pattern is such that no matter which way you fly it, it is always correct, signifying us finding correctness in our lives."


Transgender Flag Day als verbindende kracht

Tijdens Transgender Flag Day komen transpersonen en non-binaire personen van verschillende achtergronden en nationaliteiten samen. Dit jaar vieren we deze dag op 19 augustus van 16:00 tot 00:00 uur bij en in Plein Theater op het Sajetplein in Amsterdam-Oost. Het evenement omvat een fotoshoot, een geweldig optreden van rapper Chayden Richie en diva en zangeres Agnes Geneva, optredens van sprekers, artiesten en acts, en een filmvertoning. Na afloop is er een feest met een DJ Maxime Duvall.


Filmvertoning van "Keyboard Fantasies"

Het hoogtepunt van de avond is de filmvertoning van "Keyboard Fantasies", een film over muzikant Beverly Glenn-Copeland. Deze film vertelt het verhaal van Glenn-Copeland, een zwarte transgender man en muzikaal genie, die eindelijk zijn plek in de wereld vindt. "Keyboard Fantasies" is genomineerd voor verschillende prijzen, waaronder een BAFTA-nominatie voor Beste Debuut van een Britse Schrijver, Regisseur of Producent.

Het evenement wordt mede mogelijk gemaakt dankzij de bijdrage van Posy Dixon en Liv Proctor, de makers van de film "Keyboard Fantasies". LUCA is een community van gepassioneerde regisseurs, producenten, cameramensen en editors die beschikbaar zijn voor producties van elke omvang en reikwijdte. Met de focus op documentaires beslaat hun portfolio speelfilms, tv-series, muziekvideo's en online content.


Thanks to Posy Dixon and Liv Proctor, the makers of the film.

Keyboard Fantasies. ​LUCA is a community of passionate directors, producers, DPs, and editors available to hire for productions of any scale and scope. With a focus on documentary, our output spans feature film, TV series, music videos, and online content. https://www.instagram.com/posyd/ & https://www.instagram.com/luca.earth/ & https://www.keyboardfantasies.movie/ Beverly Glenn Copeland https://www.instagram.com/beverlyglenncopeland/?hl=nl


Transgender Flag Day Programma

16:00 - 17:00 Inloop

17:15 - 18:00 sprekers en opening dans

18:15 - 19:30 Sam Henna Painting + Trans Flag Day Photoshoot

20:00 - 21:10 Filmvertoning Keyboard Fantasies

21:10 - 21:40 Forum discussie

22:10 - 22:20 Optreden Chayden Richie

22:20 - 22: 30 Optreden Agnes Geneva

22:45 - 1-00 Party met DJ Maxime Duvall


Locatie en tijden

Het Transgender Flag Day-evenement vindt plaats op 19 augustus van 16:00 tot 1:00 in Plein Theater, Sajetplein 39, Amsterdam. Meer info https://www.plein-theater.nl/agenda/14213/transgender-flag-day Graag GRATIS aanmelden via: https://plein-theater.stager.nl/web/tickets/111321309

Toegang is gratis, maar donaties zijn van harte welkom TransAmsterdam IBAN NL19 KNAB 0764 9979 20.

Comments


Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page