top of page

TransAmsterdam viert 10-jarig bestaan volop met activiteiten

ARTIKEL VIA: VRIJETIJDAMSTERDAM.NL


"Hieperdepiep hoera! TransAmsterdam bestaat dit jaar 10 jaar. Om dit heugelijke feit te vieren stelt Vrije Tijd Amsterdam een aantal vragen aan oprichter en voorzitter Yvo Manuel Vas Dias.


Zouden jullie TransAmsterdam nog eens willen introduceren?


“TransAmsterdam is een trans organisatie voor kunst, cultuur en lifestyle. We organiseren voor en door trans en non-binaire personen verschillende activiteiten in Amsterdam. We focussen ons op kunst, cultuur en lifestyle. Dit doen we in de vorm van 3 pijlers.

  1. Ontmoeten: via ons Trans & Friends café InClusion en andere events.

  2. Talentontwikkeling: aanbieden van verschillende workshops bij onze Trans Art School.

  3. Platform/Podium: aanbieden van een kunst- en cultuurplatform/-podium voor en door trans/ non-binaire kunstenaars en artiesten.”

Hoe is het idee voor TransAmsterdam ontstaan?

“Het was in 2013 toen het oprichter Yvo Manuel Vas Dias opviel dat, tijdens toen genaamd de Gay Pride, veel dragqueens te zien waren maar nauwelijks trans personen. Hij vond het hoogtijd dat ook zij hun verhaal zouden vertellen en daarom besloot hij de TransPride te organiseren. In 2014 werd de allereerste geopend door schrijver Maxim Februari, het werd een groot succes en er zouden er vele volgen: negen dagen lang festiviteiten en activiteiten zoals fototentoonstellingen, trans poetry, muziek, filmavonden en internationale forumdiscussies. De laatste werd in 2018 geopend door burgemeester Halsema. Dit was een geweldig hoogtepunt voor TransAmsterdam. Sinds 2019 organiseren andere trans organisaties de Amsterdam TransPride tijdens Pride Amsterdam.”"

Comments


Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page