top of page

TransAmsterdam x Van Gogh deel 2 🏳️‍⚧️

Op 8 april afgelopen weekend vond onze tweede TransAmsterdam x Van Gogh bijeenkomst plaats in het Van Gogh Museum. Nu met spoken word artiest Ford Curlingford fotograaf, regisseur, vormgever in Amsterdam Door hen kregen de deelnemers de opdracht om uit één van de, typische objecten van Vincent van Gogh, zoals bijv. een zonnebloem, klompen, vaas, koffiemolen en een pot met kwasten een keuze te maken om over te schrijven. De deelnemers kregen hiervoor 15 minuten de tijd.

In weer een andere opdracht werden de deelnemers uitgedaagd om een van zijn/haar/hen favoriete songs uit te kiezen. De favoriete song werd dan eerst door Ford omgezet met behulp van de computer naar een instrumentale versie.

Daarna kon ieder afzonderlijk al luisterend zijn/haar/hen eigen spoken word bedenken, rekening houdend met de ritmiek/cadans van zijn/haar/hen verkozen muziek. De kunst was om zo heel dichtbij als mogelijk bij zijn/haar/hen gevoel en emoties te komen en dan vervolgens alles zo goed als mogelijk te verwoorden.

Tot slot kon men tijdens het voordragen van zijn/haar/hen spoken word, spelen met het stemgebruik. Hierdoor kreeg men een andere 'kleurnuance' in haar/zijn/hen instrumentale song en werd het nog meer persoonlijker. Door lager (of juist hoger) voor te dragen en tevens langzamer te spreken met soms tussenliggende korte stiltes... Was hier enige lef voor nodig.

Onze deelnemers werden zeer geraakt door de uitgesproken diepe emoties in een adembenemende stilte... Bijzonder trots waren de deelnemers op de "oogst" en dat ook nog eens in drie verschillende talen Duits, Engels en Nederlands https://www.instagram.com/vangoghmuseum https://www.instagram.com/transamsterdam https://www.instagram.com/fcurlingford https://www.instagram.com/jean_bijker https://www.instagram.com/mahdad.zsf
Comments


Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page