top of page

TransAmsterdam x Van Gogh MuseumHeb je zin in een creatieve uitdaging?


TransAmsterdam gaat i.s.m. het Van Gogh Museum workshops voor trans- en non binaire personen organiseren. Het programma bestaat uit 4 onderdelen voor 15 deelnemers. De deelnemers maken kennis met het verhaal van Van Gogh d.m.v. een bezoek/rondleiding aan het museum en 3 workshops.

In het Van Gogh Museum duiken we dieper in het leven en het werk van Vincent van Gogh. Wat waren zijn uitdagingen en hoe ontdekte hij zijn talent?Tijdens een rondleiding en drie interdisciplinaire workshops leer je de fijne kneepjes van het dichten en schilderen. Deze workshops worden gegeven door een kunstenaar en een spoken word artiest.


Data:

1 april 2023: Van 14.00u – 16.00u: Rondleiding in het Van Gogh Museum door de Beeldbreker – Douaa Benzzine

8 april 2023: Van 14.00u – 16.00u: Spoken word artiest – Ford Curlingford

15 april 2023: Van 14.00u – 16.00u: Multidisciplinair kunstenaar – Cheyenne Pattiwael

22 april 2023: Van 14.00u – 16.00u: Beeldend kunstenaar – Roxanne DekkerHet programma bestaat uit:


In de eerste bijeenkomst is er een kennismaking en rondleiding in het Van Gogh Museum. Je maakt dan kennis met het werk Van Gogh.


In de tweede bijeenkomst wordt gebruik gemaakt van een spoken word artiest. Nadat de artiest vertelt over de ins en outs van spoken word gaan de deelnemers aan de slag. De deelnemers krijgen 5 brieven gepresenteerd. Elke brief heeft een thema; thuis voelen, eigen pad, hart, overtuiging en grip. Nadat ze de brieven hebben gelezen maken ze een keuze. Op basis van het thema/hun keuze maken ze een eigen tekst – spoken word. Vaak is dit een persoonlijk verhaal. Dit allemaal onder begeleiding van de spoken word artiest.


In de derde en vierde workshops maken de deelnemers een zelfportret of een kunstwerk op basis van een brief van Van Gogh of hun eigen spoken word.


Meld je snel aan via het aanmeldingsformulier. Zie ook link in de bio.De kosten voor het programma zijn 15 euro incl. toegang voor het museum, rondleiding, workshops en consumptie het bedrag moet je vooraf overmaken op:

IBAN NL19 KNAB 0764 9979 20 van TransAmsterdam.


We hopen je te zien in het Van Gogh Museum Museumplein 6 Amsterdam.


Vincent van Gogh, Amandelbloesem, 1890

Comments


Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page